Spelemannen kastar sig över prinsessan
och äter upp henne......

......men efteråt ångrar han sig förskräckligt. Prinsessan dog när han tuggade i sig henne, och nu är det bara några avgnagda ben och lite torkat blod kvar av den sköna Ismalda. Dessutom har spelemannen fått ont i magen. Aldrig förr har han ätit så mycket mat på en och samma dag. Han funderar på att börja banta, men bestämmer sig för att låta bli. Ingenting i livet känns meningsfullt längre nu när Prinsessan Ismalda är död. Hur kunde han vara så dum att han åt henne?
    Det värsta återstår dock ännu. Nästa morgon upptäcker spelemannen att han är på väg att förvandlas till en tvättmaskin. Det är straffet för att han kalasat på prinsesskött istället för på prinsesstårta. Trollkarlen ingriper emellertid och bryter den onda förvandlingen med lite hokuspokus. Spelemannen slipper sluta sina dagar som slavarbetare på en sämre tvättinrättning, men sin ånger och sina skuldkänslor kan han inte fly från. Vad det verkligen nödvändigt att äta henne? frågar han sig om och om igen.
    Just när spelemannen går i självmordstankar, kommer en militant vegan och drar sin revolver. Veganen skjuter spelemannen som hämnd för att han ätit kött. Då vaknar spelemannen upp ur sin rysansvärda mardröm. Det har aldrig varit någon revolution i landet, och inte heller har det skett några kannibaldåd eller vegandåd. Spelemannen finner att han fortfarande är en simpel speleman, och hans utsikter att få gifta sig med prinsessan är fortfarande försvinnande små. Suck! Men hon lever i alla fall, och han kan ju alltid göra ett nytt försök att vinna hennes hjärta. En ny revolution eller bruk av våld mot slottsknekten, till exempel......
    
Vad hände sedan?    
Har du något annat förslag?
    Gå tillbaka till sagans början.