Spelemannen rymmer med prinsessan

(Efter en idé av Anna-Lena Olsen)

Prinsessan säger till spelemannen att det är så trist att leva uppe i slottet, och ber honom rymma med henne. Och hon sätter sig bakom honom på den eldsprutande draken och slår armarna om honom och så flyr de ner till staden. Hon blir hans sambo i hans enkla spelemannaboställe.
   Kungen och drottningen blir förskräckta när prinsessan är försvunnen och anmäler henne hos polisens avdelning för försvunna personer.
   Polisen säger att "Unga flickor brukar försvinna ibland, det är bara en del av frigörelsen, inget att vara orolig för."
   Men kungen blir ändå orolig och anlitar en privatdetektiv för att leta efter den försvunna prinsessan. Privatdetektiven hör sig för i staden och lyckas snart lista ut hur det ligger till och rapporterar för kungen. Kungen skickar slottsknekten för att hämta tillbaka prinsessan och ger henne smisk på stjärten för att hon rymt. Spelmannen sätter han i fängelsehålan. Men prinsessan smyger sig ner i fängelsehålan och släpper ut spelemannen.
   Spelemannen flyger med sin eldsprutande drake, sent på natten när alla sover, upp till balkongen på östra tornet, utanför rummet där prinsessan Ismalda sover. De har många ljuva nätter tillsammans i hemlighet uppe i tornet.
   Spelemannen är lycklig, och spelar glada melodier på krogen, så att alla människor i huvudstaden blir glada och lyckliga.
 

Vad hände sedan?    
Har du något annat förslag?
    Gå tillbaka till sagans början.