Palsternackssoppa med curry

(289 kcal = 3 matbitar, 2 portioner)

2 medelstora potatisar
2 palsternackor (250 g)
1 finhackad stor gul lök
1 tsk olivolja
1/2-1 msk curry
1 stor vitlöksklyfta
ca 3/4 liter vatten
1 buljongtärning
lite hackad purjolök

Bild av kokande gryta

Skär skalad potatis och skalad palsternacka i små kuber. Fräs detta och finhackad lök i olivolja i en gryta. Lägg också i curry och fint hackad vitlök. Stek allt på svag värme ca 10 minuter och slå på det mesta av vattnet. Lägg i buljongtärningen. Koka tills grönsakerna är helt mjuka. Kör till mos i mixer eller matberedare. Späd med resten av vattnet eller så mycket vatten att soppan får bra konsistens.

Detta recept är hämtat ur boken "Effektiv viktminskning" av Gunborg Palme.